zondag, 6. maart 2016 - 16:52 Update: 06-03-2016 22:10

Man (38) trekt 50,- eurobiljet uit handen van bejaarde vrouw (86)

Veelpleger weer vast na diefstal 50,- eurobiljet bejaarde vrouw
Foto: Archief EHF
Oudenbosch

In Oudenbosch heeft de politie zaterdagmiddag op het Saint Louisplein een man op heterdaad aangehouden voor diefstal van geld op het Dr. Huijsmansplantsoen. Dit meldt de politie zondag.

De politiemeldkamer kreeg rond 15.30 uur diverse meldingen dat een verdachte man bij meerdere woningen aanbelde. Tevens belde een 86-jarige inwoonster uit Oudenbosch dat een man een bankbiljet van vijftig euro uit haar handen had gestolen. Agenten gingen snel naar Oudenbosch en stelden een onderzoek in.

Veelpleger

Rond 15.45 uur zagen ze op het Saint Louisplein een man, die aan het signalement voldeed. Het bleek te gaan om een 38-jarige inwoner uit Middelburg. Uit onderzoek bleek dat hij bij de politie bekend stond als veelpleger en reeds tientallen keren in het politiesysteem stond geregistreerd.

In verzekering stelling

De man werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau in Bergen op Zoom gebracht. De 86-jarige vrouw was erg geschrokken en deed zaterdagmiddag aangifte van diefstal van het geld. De Middelburger kreeg zaterdagavond te horen dat hij langer vast blijft zitten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: