maandag, 7. maart 2016 - 12:47 Update: 07-03-2016 21:45

Derde Moszkowicz uit zijn ambt gezet

Weer een Moszkowicz uit ambt gezet
Foto: fbf archief
Amsterdam

Na Robert Moszkowicz (62) en Bram Moszkowicz (56) is nu een derde Moszkowicz uit zijn ambt gezet. Het Hof van Discipline van de advocatuur in Den Bosch heeft nu ook besloten dat David Moszkowicz niet meer mag werken als advocaat. Dit schrijft de NRC maandag.

Het hof heeft alle klachten – vier in totaal – van een voormalig cliënt van Moszkowicz gegrond verklaart. Daarbij spreekt de hoogste tuchtrechter van ‘een patroon van onprofessioneel handelen’ – David Moszkowicz is sinds 2007 zeven keer al dan niet voorwaardelijk geschorst – en uit het hof forse kritiek op de manier waarop ‘Moszkowicz zijn handelswijze tijdens het tuchtrechtelijk onderzoek heeft willen verhullen met ongeloofwaardige verklaringen’. Zodoende wordt de eerder opgelegde schrapping van de Raad van Discipline door het hof bekrachtigd, zit meldt onder meer advocatie.nl.

Zo nam David Moszkowicz bijvoorbeeld  in 2013 een zaak aan waarbij hij de belangen van de nabestaanden van een slachtoffer van misdrijf bijstond. Maar op dat moment stond hij ook de verdachten van hetzelfde misdrijf bij in de strafzaak. Volgens David Moszkowicz kwam hij er pas enkele dagen voor de zitting achter dat hij de nabestaanden niet als advocaat kon bijstaan.

Categorie:
Provincie: