woensdag, 9. maart 2016 - 17:05 Update: 09-03-2016 17:13

Voortvluchtige mensenhandelaar opgepakt in Zwolle

Voortvluchtige mensenhandelaar opgepakt in Zwolle
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zwolle

Afgelopen maandagavond heeft het Fugitive Active Search Team (FastNL) van de politie een 44-jarige voortvluchtige en veroordeelde mensenhandelaar aangehouden in Zwolle. Dit meldt de politie woensdag.

Gedwongen prostitutie

De man heeft zich gedurende een aantal jaren schuldig gemaakt aan mensenhandel door vrouwen met geweld en onder bedreiging te dwingen te werken in de prostitutie. De slachtoffers zijn door de man blootgesteld aan vernederingen, mishandelingen en bedreigingen. Hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en het betalen van een schadevergoeding van bijna 22.000,- euro.

Veroordeling

In juli 2013 is de man door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden voor deze feiten veroordeeld. Op het moment van de uitspraak was hij op vrije voeten. De Hoge Raad bepaalde uiteindelijk dat de man niet ontvankelijk was in zijn beroep. 

Het speciale politieteam FastNL startte het onderzoek naar de veroordeelde en lokaliseerde hem. Na een bezoek aan een koffieshop in Zwolle hield FastNL hem maandag aan. Hij is overgebracht naar een penitentiaire inrichting waar hij zijn straf uit moet zitten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: