vrijdag, 11. maart 2016 - 15:27 Update: 11-03-2016 22:58

Leden Koninklijke Familie klussen mee met NLdoet

 Vandaag prinses Beatrix, morgen ook Alexander en Máxima aan het klussen
Foto: © Oranje Fonds – Bart Homburg
Den Dolder

Een aantal leden van de Koninklijke Familie hebben vandaag al deelgenomen aan NLdoet van het Oranje Fonds, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis vrijdag.

Prinses Máxima Manege

'Prinses Beatrix, Prins Constantijn, Prins Floris en Prinses Aimée hebben zich op vrijdagochtend ingezet bij de Prinses Máxima Manege in Den Dolder, een hippisch therapeutisch centrum voor mensen met en zonder een beperking', aldus de RVD.

Wekelijks komen zo´n 200 kinderen en volwassenen met een lichamelijke, zintuiglijke of psychische beperking naar de manege om met behulp van paarden hun welzijn te bevorderen.

Koning en koningin

De Koninklijke Familie ging aan de slag met timmer- en schilderwerk, het begaanbaar maken van bospaden voor ruiters en hun begeleiders en het rijden met een huifbed voor mensen met een meervoudige beperking. Naar verwachting zullen zaterdag ook koning Willem Alexander en Prinses Máxima de handen ergens uit de mouwen steken. Zij waren vrijdag nog in Frankrijk op staatsbezoek.

NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en vindt dit jaar voor de twaalfde keer plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. De actie vindt tegelijkertijd ook plaats op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius. 

In totaal zijn er ruim 9.200 klussen aangemeld en worden er 350.000 vrijwilligers verwacht. Het fonds wil met NLdoet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk. Belangstellenden kunnen zich via de www.nldoet.nl nog steeds aanmelden om op zaterdag bij een organisatie in de buurt mee te klussen.

Categorie:
Provincie: