zaterdag, 12. maart 2016 - 17:16 Update: 12-03-2016 19:21

Politie schiet verdachte na aanval op agent neer in Eindhoven

Politie schiet verdachte neer in Eindhoven
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Eindhoven

De politie heeft zaterdagmiddag op de Wassenaarstraat rond 12.20 uur een 41-jarige verdachte uit Eindhoven neergeschoten na een melding van huiselijk geweld.

Agenten gingen ter plaatse na een melding van huiselijk geweld en troffen de verdachte aan op straat voor een woning waarvan de ruit van de voordeur eruit lag. Toen de agenten de man wilden aanhouden verzette deze zich hevig. Op aanroepen van de collega’s en de inzet van pepperspray en de wapenstok reageerde de man niet. Uiteindelijk bedreigde hij de agenten mogelijk met een scherp voorwerp en sloeg één van hen tegen de grond. Daarop werd de situatie zo dreigend dat de collega’s zich gedwongen zagen het dienstpistool te trekken en op de verdachte te schieten. De man raakte daarbij ernstig gewond en de traumahelikopter is ter plaatse geweest. Uiteindelijk is de man naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Onderzoek Rijksrecherche

Zoals gebruikelijk bij dit soort incidenten doet de Rijksrecherche het onderzoek. In verband met dit onderzoek doet de politie verder geen mededelingen over de zaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: