zondag, 13. maart 2016 - 10:49 Update: 13-03-2016 10:54

Straatrace leidt tot ernstig ongeval in Tilburg

Straatrace leidt tot ernstig ongeval in Tilburg
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Tilburg

Bij een ernstig verkeersongeval raakten vier personen gewond. De auto waarin zij zaten, botste tegen een metalen bloembak, waarna het voertuig over de kop sloeg en in brand vloog. Volgens getuigen was er sprake van een straatrace.

Het ongeval gebeurde in de nacht van zaterdag 12 maart op zondag 13 maart 2016 om 04.50 uur op de Meierijbaan in Tilburg. De vier gewonden zaten in een groene Volkswagen Cabrio, die bestuurd werd door een 18-jarige Tilburger. Na het ongeval zijn de slachtoffers door omstanders geholpen om uit de auto te komen.

Er kwamen drie ambulances ter plaatse om de vier slachtoffers naar het ziekenhuis over te brengen. De inzittenden zijn jongemannen uit Tilburg van 17, 17 en 18 jaar oud. Zij waren aanspreekbaar. De 18-jarige bestuurder was buiten bewustzijn. Bij alle vier de slachtoffers was sprake van alcohol gebruik. Om die reden is van de bestuurder in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

Arrestaties

Volgens getuigen was er vermoedelijk sprake van een straatrace, waarbij de twee betrokken auto’s met hoge snelheid reden. Het ging om de gecrashte groene Volkswagen Cabrio en een blauwe Volkswagen Golf. Aan de hand van het opgenomen kenteken wisten de agenten de twee inzittenden van de blauwe VW Golf te achterhalen. De bestuurder (18) en zijn bijrijder (17) werden gearresteerd op verdenking van het veroorzaken van een letselongeval en deelname aan een illegale straatrace. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):