zondag, 13. maart 2016 - 11:02 Update: 13-03-2016 12:29

Politie bevrijdt vrouwen en houdt vier mannen aan vanwege gijzeling

Politie houdt vier mannen aan vanwege gijzeling vrouw
Foto: JPF - Archief
Nijnsel

De politie heeft zondagochtend in het Brabantse Nijnsel vier mannen opgepakt, nadat ze twee vrouwen tegen hun wil in hadden vastgehouden.

Na een tip gingen de agenten op zoek naar de vrouwen. Uiteindelijk vonden ze hen aan de Lieshoutseweg in Nijnsel, een plaatsje ten noorden van Eindhoven. De politie was eerst gaan zoeken in de omgeving van het Wijngaardenplein in Eindhoven. Later bleek dat de vrouwen  in Nijnsel werden vastgehouden, aldus Omroep Brabant. Het huis waarin de vrouwen werden vastgehouden lag op de hoek van de Lieshoutseweg en de Azaleastraat in Nijnsel. Behalve de vier mannen en de vrouwen was er verder niemand in de woning. De mannen zijn aangehouden op verdenking van vrijheidsberoving. Dit melden verschillende media zondag.

Volgens informatie die bij het Eindhovens Dagblad is binnengekomen, zou een van de vrouwen zelf de politie hebben gebeld dat ze werden vastgehouden. Ze zou hebben omschreven waar op ze op uitkeek. De politie bevestigt alleen dat ze na een tip zijn gaan zoeken in Eindhoven aan het Wijngaardplein. De politie kan het contact met de vrouw niet bevestigen. Een woordvoerder tegenover Omroep Brabant:  'Wij hebben geen direct contact gehad met één van de vrouwen. De melding kwam via via tot ons.'

De vrouwen zijn in goede gezondheid aangetroffen. Ze zijn van buitenlandse afkomst. Over de leeftijden van de vrouwen is nog niets bekend. Het zou gaan om jong-volwassenen. Het is nog onduidelijk waarom de vrouwen zijn vastgehouden. Zowel de vrouwen als de mannen zijn meegenomen naar het bureau.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: