dinsdag, 15. maart 2016 - 9:42

IKEA Foundation doneert 9,4 miljoen euro voor hulp Syrische kinderen

IKEA Foundation doneert 9,4 miljoen euro voor hulp Syrische kinderen
Foto: IKEA Foundation
Amsterdam

De IKEA Foundation doneert 9,4 miljoen euro aan Artsen zonder Grenzen en Save the Children voor hulp aan de kinderen en families die zijn getroffen door het conflict in Syrië. Met het geld zorgen de organisaties voor gezondheidszorg en onderwijs in Syrië en helpen zij Syrische vluchtelingen in omliggende landen.

Het conflict in Syrië gaat het vijfde jaar in en is uitgegroeid tot één van de ergste humanitaire rampen van deze tijd. Meer dan 11 miljoen mensen - de helft van de bevolking van Syrië - is omgekomen of gedwongen om te vluchten. Vele belangrijke voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs zijn compleet verdwenen. De donatie van de IKEA Foundation aan Artsen zonder Grenzen en Save the Children is bedoeld om deze voorzieningen, die zo belangrijk zijn voor kinderen en hun families, weer te kunnen opbouwen.

Essentiële gezondheidszorg

De IKEA Foundation geeft 5,7 miljoen euro aan Artsen zonder Grenzen om medische noodhulp aan kinderen en families in Syrië te verlenen, alsmede aan de Syrische vluchtelingen in Libanon en Irak. Het gaat hier om essentiële gezondheidszorg, psychologische hulp - speciaal voor kinderen - en training van medische hulpverleners in een gebied waar 1,17 miljoen mensen verblijven. Avril Benoit, Director of Communication and Fundraising bij Artsen zonder Grenzen zegt: “De donatie van de IKEA Foundation helpt ons om levensreddende medische hulp te bieden aan de meest kwetsbare kinderen en families in Syrië en de omliggende gebieden. In een land waar het zorgsysteem volledig verdwenen is, kunnen wij fundamentele hulp bieden zoals kraamklinieken, kindergeneeskunde en behandelingen voor slachtoffers van seksueel geweld.”
 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: