donderdag, 17. maart 2016 - 22:18 Update: 17-03-2016 22:20

Drie 15-jarigen aangehouden voor overtreden contactverbod

Drie 15-jarigen aangehouden voor overtreden contactverbod
Foto: Archief FBF
Den Haag

Het Flexteam Den Haag Centrum hield woensdag 16 maart drie 15-jarige Hagenaars aan vanwege het overtreden van hun contactverbod. De drie kregen van de burgemeester al eerder een gebiedsverbod opgelegd.

De aangehouden verdachten wonen in de directe omgeving van de Delftselaan en veroorzaakten veel overlast op die locatie. Buurtbewoners werden geïntimideerd en de openbare ruimte werd door deze groep ingenomen.

Omdat de aanpak van dergelijke overlastgevende jongeren in de wijk deel uitmaakt van de gezamenlijke aanpak van de Gemeente Den Haag en Team De Heemstraat, besloot de burgemeester de drie een gebiedsverbod van drie maanden op te leggen. De gemeente informeerde vervolgens de buurt over de genomen maatregelen.

Vanwege strafbare feiten die de drie gezamenlijk pleegden en aanhoudende overlast kregen de drie jongens, die deel uit maken van een grotere groep jongeren, kregen de drie aanvullend op het gebiedsverbod op 8 en 9 maart een gedragsaanwijzing opgelegd door de Officier van Justitie. Deze gedragsaanwijzing houdt in dat zij op geen enkele manier contact mogen hebben met elkaar. Dit verbod werd door de drie op 10 maart overtreden waarop de officier toestemming verleende het drietal aan te houden. De Hagenaars worden vrijdag 18 maart voorgeleid aan een rechter-commissaris. 

Aanpak

Team De Heemstraat heeft het samen met de Gemeente Den Haag een prioriteit gemaakt om de aanwas van criminele en overlastgevende jeugdgroepen die zich in de buurt ophouden, tegen te gaan. Meer dan eens zijn de verleidingen van bepaalde criminelen voor beïnvloedbare jongeren in hun omgeving groot. De persoonsgebonden aanpak maakt het voor deze criminelen en hun omgeving duidelijk dat dit niet getolereerd wordt. Doel van de aanpak is om deze criminelen te isoleren, uit hun (criminele) netwerk te halen en zo hun invloed op kwetsbare jongeren te verkleinen. 

Categorie:
Provincie: