vrijdag, 18. maart 2016 - 15:25 Update: 18-03-2016 15:28

Wel nieuw Zandpad maar met iets minder prostitutieramen

Wel nieuw Zandpad maar met iets minder prostitutieramen
Foto: Archief EHF
Utrecht

Het bestemmingsplan 'Het Nieuwe Zandpad' dat aan het Zandpad in Utrecht een nieuwe prostitutiezone mogelijk maakt, is gedeeltelijk geschorst.

Voorlopig zijn 145 van de in totaal 162 geplande prostitutieramen toegestaan. Dit blijkt uit een voorlopige uitspraak van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag (18 maart 2016).

Enkele eigenaren van woningen in aanbouw in de nieuwe woonwijk het Antoniuskwartier en de eigenaar van prostitutiepanden aan de Hardebollenstraat met 17 prostitutieramen hadden de voorzieningenrechter gevraagd het bestemmingsplan voorlopig te schorsen. De Afdeling bestuursrechtspraak zal in de loop van 2016 een definitieve uitspraak doen over dit bestemmingsplan.

Nieuwe Zandpad

Met het bestemmingsplan 'Het Nieuwe Zandpad' wil de gemeenteraad 162 werkruimten voor raamprostitutie mogelijk maken tussen de Einsteindreef, de Brailledreef en de Vecht. De gemeenteraad wil dat op termijn alle raamprostitutie in de gemeente Utrecht op deze locatie komt. De nieuwe locatie ligt dicht bij de oude locatie aan het Zandpad, maar dan haaks op de oever van de Vecht. De gemeente Utrecht trok in 2013 alle vergunningen voor raamprostitutie op de oude locatie aan het Zandpad in. Aan het oude Zandpad is raamprostitutie niet meer toegestaan.

Categorie:
Provincie: