dinsdag, 22. maart 2016 - 14:58 Update: 22-03-2016 15:47

Huiszoekingen in Brusselse Schaarbeek

Huiszoekingen in Brusselse Schaarbeek
Foto: SX
Schaarbeek/Brussel

Na de bloedige aanslagen dinsdagochtend in België op het metrostation Maalbeek en op de luchthaven Zaventem in Brussel zijn speciale veiligheidseenheden van de Belgische politie op diverse plaatsen in Brussel begonnen met huiszoekingen en controles op straat. Dit melden de Belgische media dinsdagmiddag.

Schaarbeek

Onder andere in Schaarbeek, een plaats en gemeente in het noordoosten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met ruim 130.000 inwoners,  worden dinsdag huiszoekingen verricht zo meldt de Franstalige omroep RTBF dinsdag na mededelingen van gerechtelijke bronnen hierover.

De speciale politie-eenheden zouden op zoek zijn naar de verdachten van de twee aanslagen van vandaag. Ook op straat wordt door speciale politiepatrouilles gezocht naar mogelijke verdachten.

België verhoogde direct na de twee bloedige aanslagen met explosieven, waarbij volgens eerste berichten 34 doden en 105 gewonden vielen, naar het hoogste terreurniveau. De Belgische overheid heeft ook direct 225 extra militairen naar Brussel laten komen. Hete openbare leven in Brussel is compleet lamgelegd.

Lees alles over:
Categorie: