vrijdag, 25. maart 2016 - 14:47 Update: 25-03-2016 23:00

Boete voor dodelijke elektrocutie jonge vrouw

Boetes voor dodelijke elektrocutie douchende vrouw
Foto: Archief EHF
Den Bosch/Boxtel

De rechtbank Oost-Brabant vindt dat de gemeente Boxtel, Camelot Beheer en Camelot Technische Dienst schuldig zijn aan de dood van een 20-jarige vrouw en heeft daarom alle drie de partijen veroordeeld tot een geldboete van elk 60.000 euro. Dit meldt de rechtbank vrijdagmiddag.

De gemeente was in augustus 2012 eigenaar van een woning in Lennisheuvel (gemeente Boxtel) en Camelot Beheer was aangesteld als tijdelijk beheerder. In die periode trokken een man en een vrouw in de woning. Kort nadat zij daar gingen wonen, maakte de man bij de beheerder melding dat hij stroomschokken kreeg tijdens het douchen. 

De beheerder besloot in overleg met de gemeente om een monteur naar de woning te sturen. Hiervoor werd een zzp'er ingeschakeld die door Camelot Technische Dienst onder andere voor klussen op het gebied van elektra werd ingezet. Deze zzp'er stelde vast dat de aardleiding en de hiermee verbonden delen, waaronder ook de douchekraan, onder spanning stonden. 

Hij haalde een aantal draden los en stelde vervolgens vast dat hiermee de spanning van de aardleiding en de douchekraan af was. Daarmee was volgens hem het probleem opgelost. In januari 2013 ging het echter opnieuw mis en werd de vrouw tijdens het douchen geëlektrocuteerd waardoor zij om het leven kwam.

Categorie:
Provincie: