zaterdag, 26. maart 2016 - 9:13 Update: 27-03-2016 10:38

Alle inzittenden uit personenauto geslingerd bij ernstig ongeval A58

Zes gewonden bij ernstig ongeval A58
Foto: Archief FBF.nl
Ulvenhout

Op de snelweg A58, ter hoogte van Breda, is vanmorgen om ongeveer 07.20 uur een ernstig ongeval gebeurd. Bij dit ongeval raakten zes personen gewond. Twee daarvan zijn met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

Volgens getuigen reden op het moment van het ongeval twee vrachtauto’s naast elkaar op de twee beschikbare rijbanen. Beide vrachtwagens reden ongeveer dezelfde snelheid. Achter hen kwam een personenauto met zes inzittenden aanrijden. De bestuurder wilde de vrachtwagens kennelijk inhalen en probeerde dat vermoedelijk via de vluchtstrook. Door onbekende oorzaak raakte deze auto één van de vrachtwagens heel hard aan de rechterkant. De auto werd hierdoor de berm ingeslingerd en kwam tot stilstand in een naast de weg gelegen sloot.

Gelanceerd

Alle inzittenden van de auto, dit waren zes personen, werden, door de kracht van de botsing, uit het voertuig gelanceerd en kwamen achter de auto in de berm terecht. Hierdoor liepen alle zes de inzittenden verwondingen op. De verwondingen bij de bestuurder, een 23-jarige man uit Breda, en de bijrijder, een 27-jarige man uit Tilburg, waren het ernstigst. Zij zijn met ambulances naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De andere vier zijn met lichtere verwondingen door ambulances naar het ziekenhuis in Breda gebracht. Het is niet bekend hoe de slachtoffers er nu aan toe zijn.

Weg afgesloten

Toen de politie ter plaatse kwam was er een ambulance en een auto van Rijkswaterstaat. Eerste hulp werd verleend door de ambulancemedewerkers, maar ook door omstanders die getuige waren geweest van het ongeval. Er zijn nog twee traumahelikopters opgeroepen voor medische assistentie. Omdat die helikopters moesten landen is de A58 enige tijd afgesloten geweest. In de tussentijd is een omleiding geregeld voor het overige verkeer. Zij konden via de A59 hun weg vervolgen. Hierna heeft de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie nog een onderzoek gedaan naar de mogelijke toedracht van het ongeval.

Omdat er een vermoeden was dat de bestuurder van de auto onder invloed van alcohol was is in het ziekenhuis bloed van hem afgenomen. Dat wordt onderzocht en de uitslag zal later bij de politie bekend worden. 

Categorie:
Provincie: