maandag, 28. maart 2016 - 17:22 Update: 28-03-2016 17:25

Duo aangehouden voor illegale prostitutie

Duo aangehouden voor illegale prostitutie
Foto: Archief EHF
Middelburg

In Middelburg heeft de politie maandagochtend vroeg op de Veerseweg een man en een vrouw aangehouden vanwege illegale prostitutie. Dit meldt de politie maandag.

De politie kreeg midden in de nacht een melding van een alerte getuige, die een personenauto zag, welke zich verdacht gedroeg. Toen agenten in de omgeving gingen zoeken, zagen ze plotseling vanuit de Grote Sternstraat een personenauto aan komen rijden. 

Ze lieten de auto stoppen en controleerden de twee inzittenden. De auto bleek eerder veelvuldig in verband te zijn gebracht met meldingen over verdachte situaties en illegale prostitutie.

Aanhoudingen

Vervolgens werd de vrouw, die naast de bestuurder zat, gecontroleerd. Deze 20-jarige vrouw stond diverse keren geregistreerd voor illegale prostitutie. Ze vertelde zich zojuist schuldig te hebben gemaakt aan illegaal prostitueren. Uit onderzoek bleek dit inderdaad te kloppen. 

Hierop werden beiden rond 01.30 uur aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. De bestuurder was een 29-jarige man. Beiden hebben geen vaste woonplaats en verblijven op een tijdelijke locatie in Vlissingen.

Politieonderzoek

De afdeling vreemdelingen identiteit en mensenhandel van de politie heeft maandagmorgen het duo verhoord en een onderzoek ingesteld naar illegale prostitutie en mensenhandel. 

Van uitbuiting of onder mensonterende omstandigheden moeten werken, is niets gebleken. De politie zal een bestuurlijke rapportage opmaken voor het illegaal prostitueren. De man en de vrouw verlieten maandagmiddag rond 15.00 uur het cellencomplex.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: