woensdag, 30. maart 2016 - 8:04 Update: 30-03-2016 15:23

Geen explosieven of wapens aangetroffen bij inval woning Rotterdam Kralingen

Politie doet weer inval in woning Rotterdam vanwege terreurverdenking
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Zwaar bewapende agenten van de DSI (Dienst Speciale Interventies) hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een inval gedaan in een pand in Rotterdam Kralingen.

De huiszoeking vond plaats in een woning aan de Oudedijk en werd gedaan vanwege een verdenking van terreur. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) zijn er geen aanhoudingen verricht. Dit schrijft onder meer het AD woensdag. 

'Geen wapens of explosieven gevonden' 

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was bij de inval aanwezig. Uit voorzorg zijn bewoners uit omliggende panden geëvacueerd. Het OM laat op Twitter weten dat er geen explosieven of wapens gevonden zijn.

Landelijk Parket ‏@landelijkparket: "Opnieuw terrorisme doorzoeking Rotterdam (Oudedijk) vannacht. Geen wapens of explosieven aangetroffen.' Een woordvoerder van het OM heeft bevestigd dat de inval voortkwam uit het lopende onderzoek naar terrorisme.

Bij eerdere anti-terreuracties afgelopen weekend pakte de politie  Anis B. (32) op. Hij wordt door de Franse autoriteiten gelinkt aan de aanslagen in Parijs van vorig jaar november. Er zitten ook drie Algerijnen vast.

De verdachten verbleven in woningen aan de Mathenesserweg en de Burgemeester Meineszstraat. Daar heeft de politie munitie, geld, drugs, telefoons, simkaarten en gegevensdragers in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: