woensdag, 30. maart 2016 - 14:51 Update: 30-03-2016 20:30

Kamer tegen sluiting gevangenissen

Tweede Kamer tegen sluiting gevangenissen
Foto: Archief EHF
Assen

Woensdag is tijdens het debat in de Tweede Kamer duidelijk geworden dat er geen politiek draagvlak is voor verdere concretisering van de sluitingsplannen van de gevangenissen.

'In ieder geval tot de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 wordt geen gevangenis gesloten', meldt de Provincie Drenthe woensdagmiddag.

'Afgelopen dagen hebben de provincies Groningen, Friesland en Drenthe samen met de gemeenten Groningen, Noordenveld en Vlagtwedde hard gelobbyd om de sluiting van de gevangenissen tegen te houden. Ook de medewerkers van de gevangenissen hebben vandaag duidelijk van zich laten horen', aldus de provincie. 

Petitie

Voorafgaand aan het debat hebben de staten van Drenthe namens de provincies en gemeenten een petitie aangeboden aan de Kamercommissie tegen sluiting van de gevangenissen.

Second opinion

In het Kamerdebat werd duidelijk dat geen van de politieke partijen voor sluiting van de gevangenissen is. De Kamer heeft de staatssecretaris een behoorlijk aantal opdrachten meegegeven, zoals een second opinion op de cijfers en allerlei aanvullende criteria bij de toekomstplannen van de gevangenissen. Voor de zomer komt de staatsecretaris met een brief aan de Tweede Kamer met een uitwerking van de opdrachten.

Categorie:
Provincie: