donderdag, 31. maart 2016 - 16:29 Update: 31-03-2016 23:43

Politie roept mensen op die zijn opgelicht met iPhone en gouden kettingen zich te melden

Slachtoffers oplichtersduo met iPhone en gouden ketting opgeroepen
Foto: Archief EHF
Hoevelaken

De politie heeft een woensdagmiddag een oplichtersduo op de snelweg A1 aangehouden. 'Ze worden verdacht van oplichting en zitten nog vast. De recherche zoekt getuigen en roept mogelijke andere slachtoffers op zich te melden', meldt de politie donderdag.

'Geen benzine op vluchtstrook'

Rond 16.00 uur zagen agenten tijdens hun surveillance twee auto’s op de vluchtstrook staan ter hoogte van knooppunt Hoevelaken. De agenten stopten ook op de vluchtstrook en werden aangesproken door een bestuurder die verklaarde dat hij door de twee andere mannen, die ook op de vluchtstrook stonden met hun auto, was aangesproken. Het tweetal zou zonder benzine staan en vroeg zijn hulp. 

iPhone en gouden ketting als onderpand

Ze wilden dat hij één van hen meenam naar een betaalautomaat. Het verzoek was vervolgens dat hij een groot geldbedrag voor hen pinde en dat hij in ruil daarvoor een iPhone en echte gouden kettingen in onderpand kreeg. 

Het geleende geld zouden ze dan de volgende dag met een bonus terugbetalen. De mannen bleken bij navraag in de politiesystemen vaker zich schuldig te hebben gemaakt aan deze vorm van oplichting en werden door de politieagenten aangehouden.

De verdachten, een 29- en 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn inmiddels in verzekering gesteld. De recherche vermoedt dat er mogelijk meer mensen slachtoffer zijn geworden van deze oplichtingspraktijken en roept mogelijke slachtoffers, die nog niet met de politie hebben gesproken, op zich te melden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: