zaterdag, 2. april 2016 - 9:34 Update: 02-04-2016 11:30

'Politiemol uit Weert mogelijk ook actief in Brabantse drugshandel'

'Politiemol ook actief in handel in wiet'
Son

De voormalige politiemol Mark M. zou ook geld hebben binnengehaald met de wiethandel.

Een vriend van M. heeft onlangs aan de politie verteld dat Mark M. uit Weert er ook verantwoordelijk voor was dat er wietplantages werden ingericht in leegstaande panden in Brabant en Limburg.Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag. M. zou zijn vriend Erik G.M. hebben aangeboden in zo'n wietpand te gaan wonen. Als beloning zou hij per maande 1000 euro zakgeld krijgen en een mooie auto, die hij voor de deur kon zatten, zodat buurtbewoners geen argwaan zouden krijgen.

Vorig jaar september werd M. aangehouden op verdenking van het lekken van politie-informatie naar criminelen. Het vermoeden wordt steeds sterker dat M. bewust bij de politie is gaan werken om met voorbedachte raden informatie te lekken, zo weet het AD. Eerder dacht men dat M. informatie lekte omdat hij verbolgen zou zijn over het feit dat hij weg moest bij de recherche.

Justitie onderzoekt nog altijd de omvang van de schade die M. met het doorgeven van informatie heeft aangericht. Volgens de aanklacht heeft M. zich schuldig gemaakt aan ambtelijke corruptie en witwassen. Met het lekken van informatie zou M. al 800.000 euro hebben verdiend

 

Categorie:
Provincie: