donderdag, 7. april 2016 - 17:34 Update: 08-04-2016 13:19

Derde dader Zaventem met hoedje wandelde bijna 2 uur aan één stuk

Vluchtende 3e dader met hoedje Zaventem op beeld vastgelegd
Foto: Federale politie België
Zaventem/Brussel

De Federale Belgische politie heeft donderdag nieuwe beelden vrijgegeven van de derde dader met hoedje en bril op zijn vluchtroute op vliegveld Zaventem.

Vluchtroute derde dader

Na de bomexplosies op dinsdag 22 maart 2016 om 07.58 uur, heeft deze verdachte met het vissershoedje en de lichte regenjas het gebouw verlaten. Hij ging voor het Sheraton Hotel en sloeg dan rechtsaf, om via de parking van AVIS,  het terrein van de luchthaven te verlaten.

Zaventem-Centrum

Hij is te voet door Zaventem centrum gewandeld en ging langs de Grote Daalstraat naar de Leuvensesteenweg. Daar was hij om 08.50 uur. De verdachte heeft op zijn weg zijn regenjas weggegooid. Die werd tot op heden niet gevonden. 

Vanaf daar is de man te zien met een lichtkleurig hemd. Hij had de mouwen opgestroopt. Het hemd van de voortvluchtige is vermoedelijk lichtblauw van kleur en heeft donkere ellebooglappen. Hij droeg verder een donkere broek en bruine schoenen met witte zolen. Hij ging rechtsaf tot aan het Generaal Meiserplein in Schaarbeek waar hij door bewakingscamera's werd opgepikt om 09.42 uur.

Hij vervolgde zijn weg langs de Leuvensesteenweg waar hij werd gefilmd om 09.49 uur. Aan het Daillyplein is hij linksaf de Brabançonnelaan in gedraaid en wandelde verder tot aan het kruispunt met de Notelaarsstraat. Daar is hij voor het laatst op beelden te zien om 09.50 uur.

Weggegooide regenjas

De politie zoekt getuigen die de verdachte daarna nog hebben gezien. Ze zijn ook op zoek naar de achtergebleven regenjas. Die is licht van kleur en heeft een kap met een donkere binnenkant. De jas is belangrijk voor het onderzoek en kan belangrijke sporen bevatten. Hebt u de regenjas gevonden op het traject tussen de luchthaven en de Leuvensesteenweg, neem dan zeker contact op met de Belgische politie.

Videobeelden van vluchtende dader

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):