vrijdag, 15. april 2016 - 20:29 Update: 15-04-2016 22:13

Werkend drugslab midden in Tilburgse woonwijk ontdekt na tip

Gevaarlijk en actief drugslab aangetroffen in woonwijk Tilburg
Foto: Archief FBF.nl
Tilburg

De politie in Noord-Brabant heeft vrijdag aan het begin van de avond in Tilburg een werkend drugslab met gevaarlijke chemicaliën aangetroffen. Dit meldt de polite vrijdagavond.

Agenten vonden de spullen na een betrouwbare tip in een bedrijfspand in de Hobbemastraat. In het laboratorium wordt speed, een vorm van amfetamine gemaakt. Naar schatting is er al tussen de 100 en 150 kilo gemaakt. Dit meldt Omroep Brabant vrijdagavond.

Politiewoordvoerder Eric Passchier tegen de omroep: 'Er zijn specialisten aanwezig om het laboratorium te ontmantelen, omdat er sprake kan zijn van ontploffingsgevaar. We pakken dit zeer serieus op.' De beheerder van het pand is meegenomen voor verhoor. Hij wordt gezien als verdachte. In het dugslaboratorium staan vaten met honderden liters chemicaliën. Omdat het om een werkend laboratorium gaat dat ook nog eens in een woonwijk staat, moet het productieproces zeer voorzichtig worden onderbroken. Dit om te voorkomen dat er zich een ontploffing voordoet. De brandweer en de politie zijn met veel mankracht ter plaatse om de situatie veilig te stellen en onderzoek te doen, aldus de omroep.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: