zaterdag, 16. april 2016 - 22:23 Update: 17-04-2016 20:50

Automobilist (29) komt om het leven bij ongeval op De Diepert in Tiel

Dode en vijf gewonden bij ernstig ongeval Echteld
Foto: Archief FBF.nl
Tiel

Zaterdagavond 16 april is een 29-jarige automobilist uit Lienden om het leven gekomen bij een ongeval op De Diepert in Tiel.

Hij botste op een auto met daarin een gezin van vijf personen uit Ophemert. De 47-jarige bestuurder van deze auto liep vermoedelijk een botbreuk op en zat bekneld in zijn auto. Hij is door de brandweer bevrijd. Zijn vrouw en (oudere) kinderen kwamen met de schrik vrij en liepen alleen wat lichte verwondingen zoals kneuzingen en sneetjes op. Alle vijf gezinsleden zijn wel ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval vond rond 19.30 uur plaats. Het gezin uit Ophemert kwam uit de richting van Echteld. De man uit Lienden kwam uit de richting van Tiel. Uit eerste onderzoek en verklaringen van getuigen blijkt dat de man uit Lienden tijdens het inhalen van een vrachtwagen op de linker weghelft in botsing kwam met de auto van het gezin uit Ophemert. De Verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plekke en stelt een uitgebreid onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

De weg was tot ongeveer 23.00 uur afgesloten in verband met bergingswerkzaamheden en het politieonderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: