zondag, 17. april 2016 - 22:59 Update: 18-04-2016 8:59

Man in scootmobiel zwaar mishandeld, buurtbewoners grijpen in

Straatrover mishandelt man in scootmobiel, buurtbewoners grijpen in
Foto: Archief EHF
Tilburg

Een brute straatroof op een jongen van 13 en een zware mishandeling op een man in een scootmobiel. Daar wordt een 24-jarige inwoner van Tilburg van verdacht. Buurtbewoners houden hem tegen tot de politie arriveerde. Mooi staaltje van heterdaadkracht door burgers.

Op zondag 17 april 2016 om 17.35 uur wordt het Operationeel Centrum overspoeld met paniektelefoontjes over een reeks gebeurtenissen op de kruising Ringbaan West met de Professor Grimbrérelaan. Er zou gevochten worden, er zou iemand zwaargewond zijn en er zou een straatroof gepleegd zijn. Verschillende politie-eenheden en ambulances worden naar de locatie gestuurd. Daar treffen ze een gewonde man aan op straat met daarbij een jongen van 13 jaar die hevig geëmotioneerd is. Verderop liggen enkele mensen op een man en roepen naar de agenten dat ze hem moeten aanhouden. Personeel van de ambulancedienst ontfermt zich over de zwaargewonde man en de agenten grijpen de man vast die door de burgers aangehouden is.

Straatroof

Het duurt enige tijd voor het verhaal duidelijk is. Dit zou er gebeurd zijn: een man grijpt de jongen van 13 jaar vast en eist geld van hem. De jongen loopt daar met zijn opa die in een scootmobiel rijdt. De kranige opa staat op uit zijn mobiel en wil zijn kleinzoon helpen. Maar de dader richt op dat moment zijn agressie op hem en mishandelt de man van 61-jaar. Die valt op de grond en later bleek dat hij mogelijk zijn heup gebroken heeft. Enkele mensen zien dit gebeuren en grijpen in. De verdachte wordt achterna gezeten en ze grijpen hem in zijn kladden. Er ontstaat een gevecht wat ze vol houden tot de politie er is. De 24-jarige verachte wordt aangehouden en naar het bureau gebracht. Het 13-jarige slachtoffer wijkt niet van de zijde van zijn opa en gaat mee naar het ziekenhuis waar de man meteen onder het mes moet. Het exacte verhaal van de gebeurtenissen moet dus nog uitgezocht worden.

Getuigen

De recherche start direct een onderzoek. Er is nog geen aangifte opgenomen omdat de gezondheid en de behandeling van het slachtoffer voor gaat. Ook van de jongen moet nog een aangifte komen. Wel zijn er verschillenden getuigen gehoord. Maar de recherche  graag in contact komen met een ieder die iets van deze incidenten gezien heeft. Getuigen of mensen die iets van dit misdrijf afweten worden dringend verzocht dit te melden ia de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of WhatsApp (0652528336), of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: