maandag, 18. april 2016 - 15:10 Update: 18-04-2016 18:13

Politie houdt derde verdachte aan in onderzoek dood Mien Graveland (86)

Man (28) uit Helmond aangehouden in onderzoek dood Mien Graveland (86)
Foto: Archief EHF
Helmond

Maandagochtend heeft de politie, in het onderzoek naar de dodelijke overval op de hoogbejaarde mevrouw Mien Graveland uit Helmond, een verdachte aangehouden. Dit meldt de politie maandagmiddag.

'Het is een 28-jarige man uit Helmond. Hij werd rond 6.30 uur gearresteerd in een woning in IJmuiden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak en is in verzekering gesteld voor verder onderzoek', aldus de politie.

Eerder werden in het onderzoek al twee mannen van inmiddels 26 en 29 jaar uit Helmond opgepakt. Zij zaten in voorlopige hechtenis maar zijn onlangs in vrijheid gesteld. Ze zijn nog wel verdachten. In de zaak van de 29-jarige man loopt nog een hoger beroep tegen deze invrijheidstelling.

Veel impact

De 86-jarige weduwe werd vrijdag 29 augustus 2014 tussen 10.30 en 13.30 uur in haar woning aan de Bestevaer in Helmond overvallen door onbekende mannen. Deze deden zich vermoedelijk voor als medewerkers van een energiebedrijf. Het slachtoffer raakte bij de overval zwaargewond. 

Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en overleed daar diezelfde avond. De dodelijke overval had en heeft veel impact op de nabestaanden en de inwoners van de wijk waarin de hoogbejaarde vrouw woonde. Het onderzoek gaat volop door, waarbij meer aanhoudingen niet uitgesloten kunnen worden.

12.500,- euro voor Gouden Tip

Mensen die nog informatie over de zaak hebben die ze nog niet met de politie hebben gedeeld, kunnen dat nog altijd doen. U kunt dan terecht bij het rechercheteam in Helmond of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem. Voor de Gouden Tip die leidt tot veroordeling van de daders heeft het Openbaar Ministerie nog steeds een beloning van 12.500 euro beschikbaar.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: