donderdag, 21. april 2016 - 20:37 Update: 22-04-2016 10:04

Diafaan vraagt faillissement aan

Zorgonderneming Diafaan vraagt faillissement aan
Foto: Archief EHF
Zevenaar

Zorgonderneming Stichting Diafaan heeft donderdag faillissement aangevraagd.

De organisatie is onvoldoende in staat gebleken te reageren op de veranderingen in de financiering van vastgoed en de zorg. Cliënten blijven verzekerd van zorg. Dat is wettelijk geregeld. Gesprekken met mogelijke overnamepartijen worden de komende periode gevoerd. Dit meldt de zorgonderneming donderdag op de website.

Gisteren heeft de organisatie uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank en is een bewindvoerder aangesteld. Vandaag is het faillissement aangevraagd. “Diafaan is een ontzettend mooie organisatie”, zegt Nettie Saarloos, bestuurder a.i. “We hebben er alle vertrouwen in dat we een goede oplossing vinden. De inzet is om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden.”

De medewerkers en vrijwilligers zijn hierover vanmiddag geïnformeerd. Diafaan is werkzaam in regio De Liemers en Montferland en heeft woonzorgcentra/kleinschalige woonvoorzieningen, dagbesteding, thuiszorg (incl Wmo). Het gaat om ruim 1800 cliënten en bij de organisatie werken 900 medewerkers en zijn 350 vrijwilligers actief.

Categorie:
Provincie: