zaterdag, 23. april 2016 - 9:04 Update: 24-04-2016 13:33

Beveiligers op bussen in Tilburgs tegen overvallen

Tilburg

In Tilburg rijden er sinds zaterdag ongeveer 16.30 uur weer bussen van Arriva. Dit heeft Arriva.

Afspraken gemaakt

Volgens Omroep Brabant zijn er na een dag overleg tussen de chauffeurs, vakbonden en Arriva afspraken gemaakt. Tot maandagavond zal er op elke bus vanaf 18.00 uur een beveiliger meerijden.

Maandagavond gaan de chauffeurs, vakbonden en Arriva opnieuw in overleg. Daarnaast is er afgesproken dat binnen zeven weken in ieder geval één bus is voorzien van een pinbetaalautomaat. De chauffeurs hadden liever direct al gezien dat het contant betalen nu al zou worden afgeschaft.

Werkonderbreking

In Tilburg reden er sinds zaterdagochtend geen bussen. 'Alle buschauffeurs hebben zaterdagochtend het werk neergelegd omdat er vrijdagavond opnieuw een overval op een bus in Tilburg is gepleegd', liet vervoerder Arriva zaterdagochtend weten.

Vrijdagavond werd een buschauffeur in Tilburg opnieuw slachtoffer van een gewapende overval. Twee mannen bedreigden de chauffeur en eisten geld.

'Doorbraak'

De politie meldde juist afgelopen woensdag nog een doorbraak te hebben geboekt in het onderzoek naar de twee overvallen op buschauffeurs in Tilburg Noord met de arrestaties van drie Tilburgse jongens van 14, 16 en 16 jaar voor de overval op een tankstation aan de Ringbaan Noord.

De 14-jarige en één van de 16-jarige verdachten zijn ook verdacht van de overvallen op de Tilburgse buschauffeurs.  Eén van hen heeft inmiddels zijn deelname aan de overval op het tankstation en de twee busovervallen toegegeven. Het trio zit nog vast.

Categorie:
Provincie: