zondag, 24. april 2016 - 8:26 Update: 24-04-2016 9:42

Miljoen bezoekers bij Bloemencorso

Ondanks koude weer toch miljoen bezoekers Bloemencorso
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Noordwijk

Het weer werkte zaterdag niet echt mee , het was koud, het waaide en er viel af en toe een regenbuitje maar dat weerhield 1 miljoen bezoekers er niet van om het Bloemencorso in de Bollenstreek te volgen, zo meldt de organisatie zaterdag.

'In de startplaats Noordwijk was het wat rustiger dan anders door de koude start, maar in de andere plaatsen was het net zo druk zo niet drukker dan voorgaande jaren, liet corsodirecteur Leo van der Zon zaterdag weten. 

Noordwijk

De praalwagens verzamelden zich zaterdagochtend op de Wilhelminaboulevard in Noordwijk waar de bonte stoet om 9.30 uur vertrok naar Haarlem. Evenals vorig jaar reed het corso ook langs de Keukenhof. 

De optocht bestond uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling werd  de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route was er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Haarlem

Zaterdagavond kwam het corso rond 21.30 uur verlicht het centrum van Haarlem binnen. Mensen die het bloemenspektakel zaterdag hebben gemist kunnen de praalwagens zondag ook nog bewonderen. Ze staan opgesteld in Haarlem op de Gedempte Oude Gracht/Nassaulaan.

Categorie:
Provincie: