woensdag, 27. april 2016 - 15:17 Update: 27-04-2016 22:31

Verkeersregelaar in Arnhem opzettelijk aangereden

Amsterdammer rijdt opzettelijk tegen been verkeersregelaar in Arnhem
Foto: Archief EHF
Arnhem

Dinsdagavond laat heeft de politie in Arnhem op het Nieuwe Plein in Arnhem een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden. 'Hij wordt verdacht van poging doodslag', meldt de politie woensdag.

'De verdachte weigerde de aanwijzingen van de verkeersregelaar op te volgen en reed gewoon door. Daarbij raakte hij het been van de verkeersregelaar die nog net op tijd kon wegspringen om erger te voorkomen', aldus de politie.

Verkeersregelaar

De verkeersregelaar stond het verkeer tegen te houden ter hoogte van de Weerdjesstraat. Alleen taxi’s en aanwonenden mochten er langs. Op het moment dat het slachtoffer een taxi had doorgelaten probeerde de Amsterdammer ook langs de pionnen op te rijden. 

Tegen been

Daarbij raakte hij het been van het slachtoffer die nog net op tijd kon wegspringen om erger letsel te voorkomen. De Amsterdammer was even daarvoor al te kennen gegeven dat hij er niet langs mocht maar sloeg die aanwijzingen in de wind.

Direct na het doorrijden van de Amsterdammer kon hij even verderop door de politie worden aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: