donderdag, 28. april 2016 - 9:37 Update: 28-04-2016 9:41

Toch 44 aanhoudingen ondanks ‘relatief rustige’ Koningsdag

Toch 44 aanhoudingen ondanks ‘relatief rustige’ Koningsdag
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Ondanks een relatief rustige Koningsdag met name vanwege het koude weer zijn er in de havenstad Rotterdam toch 44 personen aangehouden voor verschillende strafbare feiten. Dit meldt de politie donderdag.

'De aanhoudingen waren voornamelijk voor openbare dronkenschap, belediging en overtredingen van de Algemene Politie Verordening', aldus de politie.

Incidenten

De avond voorafgaand aan Koningsdag eindigde in Hardinxveld-Giessendam, zonder enige aanleiding met een aantal kleine opstootjes. Na afloop van het evenement ‘De mannen van Oranje’ moest de politie ingrijpen en werden 6 mannen gearresteerd voor mishandeling, niet voldoen aan bevel of vordering en belediging. De politie moest geweld gebruiken en er werden honden ingezet om de situatie onder controle te krijgen.

Politie-ingrijpen

Op Koningsdag zelf waren op verschillende plekken in de regio meerdere grote en kleinere evenementen georganiseerd. Daar was ondanks het slechte weer een goede sfeer waar te nemen, maar een aantal keer moest de politie wel ingrijpen om de orde te handhaven. Bij één van die acties werd een agent getrapt. Zijn dronken aanvalster is aangehouden.

Alcohol

Alcohol was in veel gevallen de kwade genius. Openbare dronkenschap en beledigingen waren vaak de aanleiding om aanhoudingen te verrichten. Maar er werden ook personen aangehouden voor het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk en verdovende middelen, het aanbieden van vals geld, mishandeling en het zich niet kunnen legitimeren.

Tegen middernacht moest de politie nog optreden op Plein 1940 in Rotterdam. Daarbij moest zij gebruik maken van de wapenstok. Eén verdachte werd aangehouden omdat hij een politieman sloeg.

Totaal 44 arrestanten

Tot middernacht zijn er totaal 44 arrestanten gemaakt. Sommigen daarvan zijn ingesloten en anderen konden in de loop van de dag/avond met een boete op zak naar huis.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: