zaterdag, 30. april 2016 - 11:02 Update: 30-04-2016 14:18

Drie politieauto's beschadigd bij wilde vlucht voor controle op de A20

A20 dicht na politie-achtervolging
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Een 29-jarige Moordrechtenaar die vanmorgen in het centrum van Rotterdam aan een controle probeerde te ontsnappen, kwam van een koude kermis thuis.

Na een wilde achtervolging door de stad ramden agenten de vluchtende auto op de A20 en hielden de agressieve bestuurder met behulp van een diensthond en pepperspray aan.

De achtervolging begon rond negen uur 's morgens toen agenten een bestuurder wilden controleren waarvan zij vermoedden dat hij teveel gedronken had. Medewerkers van cameratoezicht hadden kort daarvoor gezien dat de man een café verliet en dat hij onvast ter been was. Op straat sprak de man twee vrouwen aan, waarna het drietal in de auto stapte. Toen de gewaarschuwde agenten de man even later een stopteken gaven, ging deze er met hoge snelheid vandoor.

Geramd

Achtervolgd door diverse politieauto's vluchtte de man de stad uit, naar de A20. Onderweg probeerden de beide vrouwen nog uit de auto te stappen, maar tevergeefs. Op de A20 ramden de agenten de vluchtende auto en brachten hem zo tot stoppen. Omdat de bestuurder zich zeer agressief gedroeg, werd hij met behulp van de diensthond en met gebruik van pepperspray onder controle gebracht. De man is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis om aan zijn bijtwonden behandeld te worden. Ook de vrouwen zijn kort aangehouden geweest, maar zijn inmiddels weer vrij. 

Het bleek dat de man inderdaad met drank op achter het stuur gekropen was. Nader onderzoek moet uitwijzen hoeveel hij precies gedronken had. Bij de achtervolging en de daaropvolgende aanhouding raakten drie politieauto's beschadigd. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: