maandag, 2. mei 2016 - 14:46 Update: 02-05-2016 14:53

Politie houdt moeder (58) en twee zonen aan voor 12 straatroven

Politie houdt moeder (58) en twee zonen aan voor 12 straatroven
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De politie in Rotterdam-Zuid denkt 12 straatroven en meerdere gevallen van heling te hebben opgelost met de aanhouding van een 58-jarige moeder, haar twee zonen van 30 en 37 jaar en een man van 26 jaar. Dit meldt de politie maandagmiddag.

'Een speciaal team onderzoekt of de vier aan nog meer zaken gekoppeld kunnen worden', aldus de politie.

Straatroven per scooter

De straatroven vonden plaats van oktober 2015 tot en met februari 2016. Op Zuid werden lopende vrouwen van hun tas beroofd, waarbij de daders er op een scooter vandoor gingen. 

Het onderzoek startte na een straatroof op 15 oktober op de Speltstraat in Rotterdam. Bij andere straatroven daarna viel het op dat er een vergelijkbare scooter werd gebruikt.

'Team Scoot'

In januari 2016 werd daarom het onderzoeksteam uitgebreid tot ‘Team Scoot’, dat tot doel had de daders van deze straatroven te achterhalen en aan te houden. Collega’s van het basisteam Feyenoord ontdekten op 18 januari de scooter en een flink aantal bij de straatroven buitgemaakte goederen in een kelderbox in Rotterdam-Zuid. 

Op basis van deze goederen en verder nauwgezet onderzoek konden op 5 april twee broers van 30 en 37 jaar uit Rotterdam worden aangehouden voor minimaal twaalf straatroven. Hun 58-jarige moeder en een vierde verdachte van 26 jaar uit Rotterdam werd gearresteerd op verdenking van heling. 

Beide broers zijn voorgeleid en zitten vast tot aan de eerste behandeling door de rechtbank. Hun moeder en de 26-jarige man zijn na verhoor in vrijheid gesteld, zijn nog wel verdachte en zullen zich te zijnertijd ook voor de rechtbank moeten verantwoorden.

De slachtoffers van de straatroven die opgelost lijken, zijn in kennis gesteld. Het onderzoek gaat door om te kijken of er meer zaken aan de verdachten kunnen worden gelinkt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: