dinsdag, 3. mei 2016 - 16:02 Update: 03-05-2016 16:07

Vuurwapengevaarlijke verdachten aangehouden in Hoorn

Vuurwapengevaarlijke verdachten aangehouden in Hoorn
Foto: Archief EHF
Hoorn/Capelle aan den IJssel

Een arrestatieteam van de politie heeft maandagmiddag in Hoorn twee mannen aangehouden nadat één van hen de dag ervoor in Capelle aan den IJssel had geschoten. Dit meldt de politie dinsdagmiddag.

Afgelopen zondagochtend reed rond 11.00 uur een auto de Uiverstraat in Capelle aan den IJssel in. De auto werd bestuurd door een 30 jarige man uit Hoorn, zijn passagier was een 34-jarige man uit Hoogvliet. 

Geschoten

Deze laatste wilde zijn ex-partner bezoeken, maar dat liep kennelijk niet helemaal zoals hij wilde. De 34-jarige man kreeg ruzie, liep naar de auto en pakte een vuurwapen. Nadat hij in de lucht had geschoten gingen hij en de andere man er in de auto vandoor.

Arrestatieteam

Getuigen gaven het kenteken van de auto door aan de politie en die zetten het in het ANPR. De auto werd gesignaleerd in de buurt van Amsterdam. Aangezien de auto op naam stond van de 30-jarige man uit Hoorn, werd het onderzoek daarop gericht. Maandagmiddag konden beide mannen door een arrestatieteam in Hoorn worden aangehouden.

Onderzoek in de woning leverde onder andere een ‘handelaren-hoeveelheid verdovende middelen en een weegschaaltje op. Het vuurwapen is helaas nog niet gevonden. De 30-jarige verdachte uit Hoogvliet wordt morgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: