vrijdag, 6. mei 2016 - 11:59 Update: 06-05-2016 17:29

Brand Hoog Soeren legt oppervlak van 15 voetbalvelden in de as

Heidebrand Hoog Soeren
Foto: Archief FBF.nl
Hoog Soeren

In het Gelderse Hoog Soeren moest de brandweer is vrijdagmorgen rond 09.40 uur uitrukken voor een heidebrand. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse om uitbreiding van de brand te voorkomen.

De Pomphulweg werd afgesloten vanaf de plaatselijke brandweerkazerne. De officier van dienst is met vier blusvoertuigen het gebied ingegaan. Door het bosachtige gebied was de brandhaard moeilijk te bereiken.

Code Oranje

De brandweer had ook een aantal voertuigen standby staan omdat er in het verleden wel meerdere grote branden zijn uitgebroken. Door het droge weer had de brandweer in sommige gebieden al code oranje afgegeven vanwege een verhoogd risico op branden. 

Politiehelikopter ingezet

De politiehelikopter werd ingezet om de vuurhaard van bovenaf in beeld te brengen en om zo de brandweer te kunnen informeren over het verloop van de heidebrand. 

'Brand meester'

Rond 12.20 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Volgens de brandweer is er een oppervlakte van ongeveer 15 voetbalvelden verbrand. Naar verwachting zal het nablussen nog enkele uren in beslag nemen.

Categorie:
Provincie: