vrijdag, 6. mei 2016 - 14:45 Update: 06-05-2016 14:52

Vuurwapenliefhebber aangehouden na vondst meerder wapens in woning

Vuurwapenliefhebber aangehouden na vondst meerder wapens in woning
Foto: Politie
Spijkenisse

Afgelopen dinsdag hebben agenten in een woning op de Hoeklaan in Spijkenisse een man aangehouden die in het bezit was van meerdere wapens. Dit meldt de politie vrijdag.

Tip

Via binnengekomen informatie dat er mogelijk vuurwapens aanwezig waren in de betreffende woning, brachten politieagenten dinsdag rond 17.30 uur een bezoek aan de Hoeklaan. De eigenaar van het huis had inderdaad twee air soft wapens, een luchtdrukwapen en een wapen uit de tweede wereldoorlog in zijn bezit. 

Echt wapen

Het laatste wapen is echt, de andere drie zijn nepwapens. De man, van 47 jaar uit Spijkenisse, is aangehouden en met een dagvaarding heengezonden. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Ook kreeg hij nog een bekeuring voor twee airsoftgranaten, die hij thuis had.

Politie zet in op strijd tegen wapens; echt en nep

Sommige speelgoedwapens of nepwapens lijken zo sterk op een echt vuurwapen dat ze gebruikt kunnen worden om iemand mee te bedreigen. De kleur speelt daarbij geen rol. Als mensen zich bedreigd voelen door een dergelijk wapen of als de politie zelf twijfelt over de echtheid van een wapen, grijpt de politie in. 

Het verschil tussen een echt en een nepwapen is vaak nauwelijks te zien, zeker in een situatie waarin de politie snel een beslissing moet nemen. Bij twijfel benadert de politie de gebruiker als vuurwapengevaarlijke verdachte. 

Dat kan ingrijpende gevolgen hebben. Speelgoedwapens worden bij dreiging of bij twijfel over echtheid bij iedereen, ongeacht de leeftijd, in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: