zondag, 8. mei 2016 - 14:49 Update: 08-05-2016 14:50

Verloren kentekenplaat na aanrijding verraadt doorrijder in Breda

Verloren kentekenplaat na aanrijding verraadt doorrijder in Breda
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

De politie heeft zaterdagavond een automobilist, die was doorgereden na een aanrijding, snel opgespoord. 'De man verloor namelijk zijn kentekenplaat op de plaats van het ongeval', meldt de politie zondag.

'De aanrijding vond plaats op zaterdag 7 mei 2016 omstreeks 21.30 uur  op de kruising van de Beverweg met de St. Ignatiusstraat', aldus de politie. Volgens getuigen reed de veroorzaker door rood licht toen hij een andere auto raakte. De man ging er na de aanrijding vandoor in zijn blauwe BWM, zonder zijn identiteit bekend te maken.

Hij verkeerde in de veronderstelling dat er geen schade was ontstaan en dat hij groen licht had, zo verklaarde hij later. Er was echter wel degelijk schade. De tegenpartij had namelijk een flinke deuk en lakschade. Bovendien had de veroorzaker zelf ook schade opgelopen aan zijn bumper, waardoor zijn kentekenplaat achterbleef op de plaats van het ongeval.

Arrestatie

De politie arresteerde de 24-jarige automobilist uit Dorst, nadat hij bij het zien van de politieauto, opnieuw op de vlucht sloeg. Dat gebeurde zaterdagavond 7 mei om 22.40 uur. Hij was op dat moment onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 440 ug/l.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens twee verkeersmisdrijven, namelijk verlaten plaats ongeval en het rijden onder invloed. Hij werd zondag, na verhoor, weer in vrijheid gesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: