vrijdag, 13. mei 2016 - 8:34 Update: 13-05-2016 8:52

Burgemeester helpt gezin onderduiken

Burgemeester helpt gezin onderduiken
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Weert

De burgemeester van Weert, Jos Heijmans, heeft een Syrische familie geholpen bij het onderduiken.

De burgemeester hielp het gezin onderduiken nadat ze meerdere afwijzingen hadden gehad en Nederland moesten verlaten, zo meldt L1. Zelfs een rechtszaak en een brief aan de staatssecretaris kon de familie destijds niet helpen om officieel in Nederland te mogen verblijven. Hij plaatste zich volgens het Nederlands Genootschap van Burgemeester daarmee 'boven de wet', en dat is verboden.

De vrouw had zich al in Duitsland officieel aangemeld en volgens internationale verdragen had ze daar moeten blijven. Haar 18-jarige broer had zich in Nederland voor het eerst laten registreren, waardoor hij wel kon blijven. Het uit elkaar halen van de familie zou volgens de burgemeester dramatisch zijn, omdat de broer - die wel in Nederland mag blijven - de vaderrol zou vervullen.

Onderduiken

De burgemeester deed het hele verhaal deze week uit de doeken tijdens een openbare commissievergadering. Daarin gaf hij aan dat hij na alle afwijzingen heeft geholpen de vrouw en de kinderen onder te laten duiken. De burgemeester heeft een nieuwe rechtszaak aangekondigd.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: