donderdag, 19. mei 2016 - 17:25 Update: 19-05-2016 21:17

Dode man in tas in water Zuid-Willemsvaart gevonden, politie gaat uit van misdrijf

Dode man in tas gevonden
Foto: Archief MV
Helmond

In het water van de Zuid-Willemsvaart in Helmond is donderdag het stoffelijk overschot van een man aangetroffen door een voorbijganger. Dit maakte de politie bekend.

De politie is een onderzoek begonnen na het aantreffen van een dode man in de Zuid-Willemsvaart in Helmond. Gezien de omstandigheden waaronder het lichaam werd aangetroffen gaat de politie uit van een misdrijf.

Rond 10.00 uur kreeg de politie een melding van een voorbijganger die iets in het water zag drijven. Onderzoek wees uit dat het om een persoon ging. Het lichaam van de man zat in een grote tas en dreef ter hoogte van Rochadeweg. De politie is een onderzoek begonnen naar de identiteit. Op de plek van de vondst deed de technische recherche uitgebreid sporenonderzoek. 

Volgens Omroep Brabant is het lichaam vermoedelijk van de vermiste Bart Hillen (67) uit Helmond. Hillen is drie weken geleden vertrokken uit zijn woning en is sindsdien spoorloos. 

Groot onderzoek

Daarnaast is de politie een groot onderzoek begonnen naar dit vermoedelijke misdrijf. In dat onderzoek spreekt de politie graag met getuigen die iets hebben gezien op de plek waar het lichaam is aangetroffen. Mogelijk dat er mensen zijn die meer informatie hebben over de mogelijke achtergronden.

 

 

Categorie:
Provincie: