vrijdag, 20. mei 2016 - 18:03 Update: 20-05-2016 18:13

Dode man in tas Zuid-Willemsvaart is vermoedelijk vermiste Bart Hillen

Dode man in tas Zuid-Willemsvaart is vermoedelijk vermiste Bart Hillen
Foto: Archief EHF
Helmond

De dode man, die donderdag in de Zuid-Willemsvaart in Helmond in een tas werd aangetroffen, betreft waarschijnlijk de vermiste 67-jarige Bart Hillen uit Helmond al is de identiteit door de politie nog niet definitief vastgesteld.

DNA-onderzoek

De politie vermoedt dat het gaat om de Hillen en wil door middel van DNA-onderzoek de identiteit van het slachtoffer nog wel formeel vaststellen. Gezien de omstandigheden waaronder het lichaam werd aangetroffen, gaat de politie uit van een misdrijf.

Er is een onderzoeksteam van 25 mensen samengesteld dat de zaak onderzoekt. Op de plek van de vondst deed de technische recherche donderdag al uitgebreid (sporen)onderzoek. Vrijdag wordt onder meer (sporen)onderzoek gedaan in de woning van het slachtoffer. Alle resultaten worden meegenomen in het onderzoek. Er is nog niemand aangehouden.

Getuigenoproep

Het slachtoffer werd donderdagochtend 19 mei rond 10.00 uur aangetroffen in het water. Het is echter nog onbekend wanneer en waar hij in het kanaal terecht is gekomen. 

De politie is daarom dringend op zoek naar mensen die de afgelopen tijd iets bij de Zuid-Willemsvaart hebben gezien dat verband kan houden met deze zaak. Dat kunnen passanten zijn, maar bijvoorbeeld ook sportvissers of schippers. Alle informatie, hoe onbeduidend die misschien ook lijkt, is welkom.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: