maandag, 23. mei 2016 - 8:10 Update: 23-05-2016 8:29

Nederland wil meer geld voor mobiliteit

Nederland wil meer geld voor mobiliteit
Foto: Archief FBF.nl
Zoetermeer

In een brief aan minister-president Rutte roepen 24 organisaties dit en een komend kabinet op aanzienlijk meer aandacht te geven aan en geld te investeren in mobiliteit. Dat geld is volgens de partijen nodig voor meer verbindingen, betere doorstroming en meer comfort op zowel de weg, het spoor, op het water, in de lucht en fietspaden. Dat stut de toekomstige welvaart en het welzijn van Nederland.

De partijen constateren gezamenlijk dat de mobiliteit van reizigers, recreanten, bedrijven en vervoerders in Nederland stagneert nu de economie weer groeit. Daarom zijn extra investeringen in weg-, luchtvaart-, spoor-, fiets-, waterinfrastructuur noodzakelijk.

Een lijst met voorbeelden van nog niet geprogrammeerde of vertraagde projecten onderschrijft volgens de 24 de noodzaak veel meer geld vrij te maken dan tot nog toe gepland. Organisaties die de brief hebben ondertekend zijn onder meer EVO en Fenedex, ANWB, Rover, TLN, Schiphol, Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland, Brancheorganisatie Zeehavens Nederland, Fietsenbond, Bouwend Nederland en Waterbouwers Nederland.

Categorie:
Provincie: