dinsdag, 31. mei 2016 - 16:40

Man veroordeeld voor fataal verkeersongeval Barchem

Man veroordeeld voor fataal verkeersongeval Barchem
Foto: Archief EHF
Barchem

De rechtbank veroordeelt een 66-jarige man uit Barchem voor het veroorzaken van een fataal verkeersongeval tot een werkstraf van 240 uur. Daarnaast kreeg hij een voorwaardelijke ontzegging van de bevoegdheid motorrijtuigen voor de duur van 12 maanden opgelegd.

Aanrijding

Op 21 juli 2015 heeft er op de Lenderiet in Barchem een aanrijding plaatsgevonden tussen een tractor met aanhanger en een fietser. De man uit Barchem bestuurde deze tractor. De fietser is door de aanrijding komen te vallen en heeft hierdoor letsel opgelopen, waaraan zij een aantal dagen na de aanrijding is komen te overlijden.

Analyse

De rechtbank concludeert dat er onvoldoende ruimte was voor de tractor met aanhanger om de fietser op deze weg veilig en zonder aanpassing te kunnen passeren. Dit blijkt uit de berekeningen in de naar aanleiding van het ongeval opgemaakte Verkeers Ongevallen Analyse. De rechtbank is van oordeel dat verdachte aanmerkelijk verwijtbaar onvoorzichtig heeft gehandeld door toch te gaan inhalen en tijdens de inhaalmanoeuvre onvoldoende te blijven letten op de fietsers. 

Categorie:
Provincie: