donderdag, 2. juni 2016 - 11:19 Update: 02-06-2016 11:31

Honderd toeschouwers kijken in Breda live mee naar burenruzie

Honderd toeschouwers kijken in Breda live naar burenruzie
Foto: Google streetview
Breda

Een burenruzie in de Philips Vingboonstraat in Breda is woensdagavond helemaal uit de hand gelopen. Meer dan honderd toeschouwers zagen hoe de politie vier verdachten van twee families aan moest houden. Er waren messen in het spel.

Op woensdag 1 juni 2016 om 21.00 uur kwamen er verschillende telefoontjes binnen van een massale vechtpartij in de Philips Vingboonstraat. Verschillenden politie-eenheden werden naar de straat gestuurd. Daar troffen ze ongeveer vijftien mensen uit twee families die ruzie hadden met elkaar. Er was een ruit vernield, er lagen vrouwen op de grond en er zou sprake zijn van dreigen met messen.

Honderd toeschouwers

Er waren ondertussen meer dan honderd toeschouwers op het gegil afgekomen. Meerdere politie-eenheden werden opgeroepen om de straat vrij te krijgen. Toen dat gebeurd was kond e politie inventariseren wat er gebeurd was en wie waar verantwoordelijk voor was. De verdachte van vernieling van een ruit, een 35-jarige Bredanaar werd aangehouden. Een 30-jarige vrouw en een 52-jarige man werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Een 29-jarige vrouw zou gedreigd hebben met messen. Ook zij is aangehouden. In een van de woningen in de straat zijn twee messen in beslag genomen. 

Gewonden melden zich niet

Enkele mensen zouden in de strijd gewond zijn geraakt maar die hebben zich niet bij de politie gemeld en dus geen aangifte gedaan. De rust keerde weder in de straat. De verdachten zijn aan het bureau ingesloten voor de nacht. De recherche is een onderzoek gestart. De ruzie zou ontstaan zijn door een uitlating op social media van één van de partijen. De politie houdt de straat de komende tijd scherp in de gaten om herhaling te voorkomen. Daarnaast zal geprobeerd worden om in de loop van dit onderzoek de partijen te bewegen met elkaar te praten in plaats van met elkaar op de vuist te gaan. Dat is voor iedereen beter.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: