zaterdag, 4. juni 2016 - 16:14 Update: 04-06-2016 18:50

Noord/Zuidlijn druk bezocht tijdens Dag van de Bouw

Noord/Zuidlijn druk bezocht tijdens Dag van de Bouw
Foto: Bon
Amsterdam

Met ruim 15.000 bezoekers is de Noord/Zuidlijn vandaag weer de onbetwiste topper van de Dag van de Bouw geworden. Wethouder Pieter Litjens deed vanochtend de aftrap bij de langste roltrap van de Benelux in station Vijzelgracht, een van de grote publiekstrekkers van deze tiende open dag.

Daarna openden ook de stations Noord, Centraal Station en Rokin hun deuren. Van te voren hadden zich via de Noord/Zuidlijn-site al zo’n 13.500 mensen aangemeld. Op de dag zelf bracht spontane aanloop van het publiek het totaal aantal op meer dan 15.000 belangstellenden.

CS en Vijzelgracht aan kop

Als vanouds heeft Centraal Station, ook wel de kathedraal genoemd, de meeste bezoekers getrokken. Met iets meer dan 5000 mensen, versloeg CS de Vijzelgracht nipt (4900 man).

Rokin haalde rond de 4000 kijkers en Noord sluit de rij met 1500 bezoekers. Bezoekers waren van alle geledingen: jong en oud, Amsterdammer en toerist en zelfs congresgangers daalden af in de bouwput.

Sneak preview

De bewoners van de Vijzelgracht kregen vanochtend al een sneak preview van de 47 meter lange roltrappen. Het Liftinstituut, de organisatie die alle liften en roltrappen in Nederland keurt, heeft speciaal voor deze dag de roltrappen gekeurd en een tijdelijke vergunning afgegeven. Later in de afbouw zullen alle 93 roltrappen van de Noord/Zuidlijn definitief worden gekeurd. Visser en Smit Bouw, verantwoordelijk aannemer voor de afbouw van de Noord/Zuidlijnhad voor deze dag speciale looproutes door de verschillende stations gemaakt.

Categorie:
Provincie: