maandag, 6. juni 2016 - 19:19 Update: 06-06-2016 21:42

Advocaat doet aangifte van bedreiging 'door politiemedewerker'

Advocaat Teurlings doet aangifte van bedreiging 'door politiemedewerker'
Foto: fbf
Amsterdam

Advocaat Mark Teurlings heeft aangifte gedaan van doodsbedreiging door iemand die zegt van de politie te zijn. De bedreiging ontving hij nadat hij had meegewerkt aan een uitzending van EenVandaag.

Verschillende advocaten gaven in de uitzending aan dat er bij politie en justitie ,,op grote schaal'' geld en waardevolle goederen worden gestolen als ze in beslag zijn genomen.

De bedreiging moest dienen dat de advocaat zijn beweringen zou terugnemen. Op verzoek van de politietop in Amsterdam heeft de advocaat aangifte gedaan. Uit privacyoverweging laat de politie er verders niks over los. De advocaat is de afzender op het spoor gekomen en heeft zijn bevindingen aan de politie overgedragen.

In de bewuste uitzending kwamen verschillende advocaten aan het woord die spraken over de roof bij de politie zelf. Advocaat Mark Teurlings zei: "Bij wie ga je klagen als een kilo cocaïne weg is? Bij de politie? Dat wordt een lastige zaak". Een andere uitspraak die hij deed: ,,En echt, er zijn heel veel goede agenten. Voor hen is dit een naar verhaal ...die vinden het niet leuk dat dit naar boven komt, maar ze weten dat het gebeurt.''

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: