zaterdag, 11. juni 2016 - 11:26 Update: 11-06-2016 11:27

Nieuw stuk weg A9 bij Badhoevedorp eerder open

Nieuw stuk weg A9 bij Badhoevedorp eerder open
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Badhoevedorp

Rijkswaterstaat heeft zaterdagochtend het eerste gedeelte van de nieuwe A9 bij Badhoevedorp opengesteld voor het verkeer.

Verkeer vanuit knooppunt Raasdorp rijdt dan over de nieuwe verbinding van de A9 naar de A4 richting Amsterdam. Zowel het verkeer op de A9 richting Amsterdam als naar Badhoevedorp krijgt te maken met een nieuwe verkeerssituatie.

Opening A9 naar verbindingsweg richting A4 Amsterdam

Het verkeer op de A9 vanuit de richting Haarlem naar Amsterdam (A4) en Badhoevedorp zal vanaf knooppunt Raasdorp gebruik maken van de nieuwe A9. Het verkeer op de A9 vanuit de richting Haarlem naar Amstelveen en knooppunt Holendrecht zal gebruik blijven maken van de huidige route op de A9. Het verkeer in tegenovergestelde richting (vanuit de richting Amstelveen naar de richting Alkmaar) blijft gebruik maken van de huidige route op de A9.

Nieuwe verkeerssituatie richting A4 Amsterdam

Vanaf 11 juni gaat de huidige verbindingslus van de A9, vanuit de richting Haarlem naar de A4 richting Amsterdam, in knooppunt Badhoevedorp definitief dicht. Het verkeer richting Amsterdam voegt voor knooppunt Raasdorp uit naar de parallelbaan van de A9 om vervolgens naar de nieuwe verbindingsweg richting A4 Amsterdam te rijden.

Nieuwe verkeerssituatie richting Badhoevedorp

Het verkeer op de A9 vanuit de richting Haarlem naar Badhoevedorp voegt voor knooppunt Raasdorp uit naar de parallelbaan van de A9. Op de nieuwe A9 neemt het verkeer de nieuwe afrit richting Badhoevedorp. Via de nieuwe afrit rijdt het verkeer over het nieuwe viaduct over de A9 en de Schipholweg om vervolgens via een tijdelijke aansluiting uit te komen op de huidige afrit Badhoevedorp.

Het is vanaf 11 juni niet meer mogelijk om vanaf de oude A9 uit de richting Haarlem uit te voegen naar de huidige afrit Badhoevedorp. Vanwege de verkeersveiligheid is de huidige afrit Badhoevedorp alleen te bereiken via de omleidingsroute via de nieuwe A9.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):