dinsdag, 14. juni 2016 - 15:56 Update: 14-06-2016 15:56

FIOD houdt 5 verdachten aan in onderzoek naar faillissementsfraude

FIOD houdt 5 verdachten aan in onderzoek naar faillissementsfraude
Foto: Archief Richard Degenhart
Hengelo

De FIOD heeft vandaag op 4 locaties, in Hengelo, Purmerend, Leersum en Almere, doorzoekingen verricht. Dit in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke faillissementsfraude, valsheid in geschrifte en oplichting. Er zijn 5 verdachten aangehouden waaronder 3 notarissen en er is op verschillende plaatsen administratie in beslaggenomen.

Het strafrechtelijke onderzoek is gestart na een melding van een curator bij het Centraal Meldpunt Faillissementsfraude van de FIOD in Zwolle. De verdachten speelden mogelijk een rol bij een groot aantal faillissementen. Beroepsmatig werden door hen vennootschappen naar een faillissement ‘begeleid’. Door het handelen van verdachten werden de schulden van de vennootschappen niet betaald.

De 3 notarissen die in het onderzoek naar voren zijn gekomen zijn onder meer betrokken geweest bij de aandelenoverdrachten van de vele bedrijven die onderzocht worden in de mogelijke faillissementsfraude. De kopers zijn vermoedelijk katvangers die in ruil voor een beloning bedrijven op hun naam zetten na een faillissement. De notarissen worden er van verdacht dat zij facilitator zijn geweest bij faillissementsfraude.

Categorie:
Provincie: