vrijdag, 17. juni 2016 - 17:57 Update: 17-06-2016 18:01

Gewond aangetroffen Albanees (26) op vluchtstrook A16 overleden

Gewond aangetroffen Albanees (26) op vluchtstrook A16 overleden
Foto: fbf
Hendrik Ido Ambacht

De 26-jarige Albanees, die in de nacht van dinsdag op woensdag zwaargewond werd aangetroffen op de vluchtstrook langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht, is aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

'De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en is met name op zoek naar de bestuurder van een witte vrachtwagen met oplegger, vermoedelijk van het merk Scania', aldus de politie.

Ter hoogte van de McDonalds bij Hendrik-Ido-Ambacht zagen automobilisten de man dinsdagnacht op de vluchtstrook liggen en alarmeerden de hulpdiensten. Zij troffen het slachtoffer zwaargewond aan. 

De Albanees verkeerde in kritieke toestand en overleed later aan zijn verwondingen. Waarom de man zich op de snelweg bevond, is nog onduidelijk. De politie is een onderzoek gestart en roept met klem mensen op die iets gezien hebben die nacht.

Getuigen gezocht

Er is sporenonderzoek gedaan en er zijn camerabeelden bekeken. Aan de hand van die informatie is de politie op zoek naar een witte trekker met oplegger, vermoedelijk van het merk Scania. Deze vrachtwagen is omstreeks 3.05 uur langsgereden in de richting van Breda. Mogelijk heeft de chauffeur iets gezien. 

De politie is dringend op zoek naar de bestuurder of eigenaar, en naar mensen die meer informatie hebben over deze vrachtwagen of andere belangrijke dingen hebben gezien of gehoord die nacht, tussen 3.00 en 3.30 uur.

Het slachtoffer lag op de vluchtstrook van de hoofdrijbaan van de A16 ter hoogte van Sandelingen-west in Hendrik-Ido-Ambacht, ter hoogte van de McDonalds en het BP tankstation. De vrachtwagen reed op de snelweg van Rotterdam naar Breda.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: