zaterdag, 18. juni 2016 - 11:36 Update: 18-06-2016 12:41

'Docent verdacht van verbeteren antwoorden examens leerlingen'

'Docent verdacht van verbeteren antwoorden examens leerlingen'
Foto: Archief EHF
zwijndrecht

Een docent Management en Organisatie (M&O) van het Walburg College in Zwijdrecht is ontslagen omdat hij geknoeid heeft met de examens

De docent heeft bij twaalf of dertien van zijn havo-leerlingen antwoorden verbeterd. Dit schrijft het AD zaterdag. De fraude werd ontdekt door de tweede corrector van een andere school. Toen deze de examens van de havisten uit Zwijndrecht controleerde, ontdekt hij vreemd gekrabbel en aanpassingen in een ander handschrift. Hij meldde dat direct aan de Onderwijsinspctie die de antwoorden waarmee geknoeid is, ongeldig verklaarde. Dat houdt in dat de leerlingen voor deze antwoorden geen punten hebben gekregen. Hierdoor zijn de cijfers van de leerlingen enorm gekelderd en hebben ze een onvoldoende gekregen, zo laat interim-directeur Rob Martinot aan het AD weten. Eén meisje komt daardoor zelfs één tiende punt tekort om te slagen.

De leerlingen krijgen donderdag opnieuw de kans het examen te maken. De docent is direct ontslagen. Martinot tegen de krant: 'Er zijn twee doodzondes: je blijft met je vingers van kinderen af en je sjoemelt niet met toetsen en examens. In 44 jaar heb ik dit nog nooit meegemaakt.' De betreffende docent ontkent dat hij de fraude heeft gepleegd. Hij beraadt zich op stappen tegen zijn ontslag,  zo zegt hij in de krant.