zaterdag, 18. juni 2016 - 14:34 Update: 18-06-2016 20:05

Gouveneur Rio de Janeiro roept financiële noodtoestand uit

Financiële noodtoestand in Rio de Janeiro
Foto: Archief FBF.nl
Rio de Janeiro

De gouveneur van de staat Rio de Janeiro is de financiële noodtoestand uitgeroepen.

Volgens de Braziliaanse autoriteiten is er extra geld nodig om te zorgen dat overheidsdiensten tijdens de Olympische Spelen kunnen  blijven draaien. De staat kampt vanwege de recessie in Brazilië met grote financiële tekorten. Zo zijn onder meer de inkomsten uit olie ingezakt door de dalende olieprijzen. Dit melden verschillende media zaterdag.

Volgens de overheid zijn er drastische noodmaatregelen nodig om een 'totale ineenstorting' van de openbare veiligheid, onderwijs , transport en milieumanagement te voorkomen tijdens de Olympische Spelen. Op Twitter heeft de burgemeester van  Rio de Janeiro laten weten dat het half miljoen buitenlandse bezoekers dat komt voor de Olympische Spelen zich geen zorgen hoeft te maken. Burgemeester Eduardo Paes op Twitter: 'De financiële noodtoestand in de staat leidt niet tot vertraging van olympische projecten.'

De Spelen vallen wel net in een hectische tijd voor Brazilië. Het land kampt zoals gezegd met een zware recessie en heeft te maken met het zikavirus. Daarnaast is er ook nog een politieke crisis gaande.