donderdag, 23. juni 2016 - 0:03 Update: 23-06-2016 11:34

Elstenaren hebben reeks brandstichtingen op hun geweten

Duo uit Elst had nog meer brandstichtingen op hun geweten
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Elst

De twee Elstenaren van 22 jaar die begin juni in Valburg werden aangehouden nadat ze waren betrapt bij brandstichting in Herveld worden verdacht van een hele reeks brandstichtingen. De twee zitten nog steeds vast.

In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 juni waren postende agenten er getuige van dat een buitenbrand op de Woutersdijk in Herveld werd aangestoken waarna de daders vluchtten in een auto richting Weteringsewal. Na een achtervolging konden de agenten de wagen even later in Valburg tot stoppen brengen waarna de beide inzittenden worden aangehouden. Gedurende het onderzoek bleek dat de beide mannen ook als verdachte konden worden aangemerkt voor een reeks branden rondom Elst, waaronder de brand in mei van dit jaar in de Bronzen Wereld, een leegstaand horecapand.

Ook worden ze verdacht van de brandstichting in een woonboerderij op 18 mei aan de Hollanderbroeksestraat. Beide verdachten hebben inmiddels verklaringen afgelegd omtrent hun betrokkenheid. De vele branden in en rondom Elst brachten veel onrust in de gemeenschap.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):