maandag, 27. juni 2016 - 20:30 Update: 27-06-2016 20:33

Bizar: Vrouw en kind bijna geplet in lift

Bizar: Vrouw en kind bijna geplet in lift
Foto: Politie
Woensel

In een speelgoedwinkel in het Winkelcentrum Woensel is een vrouw met haar kind onder een lift gekomen. Het incident gebeurde gisterenmiddag rond 16.30 uur.

Bij de hulpdiensten kwam een melding binnen dat een moeder met kind in de liftschat terecht waren gekomen en geplet werden door de lift.

Een moeder stond met haar buggy bij de lift te wachten en stapte niets vermoedend naar binnen toen de deur opende, niet wetende dat het de schacht betrof en niet de lift. Hoe dit precies kon gebeuren is nog niet bekend, aldus de politie. Omdat ze merkte dat er niks gebeurde stapte ze uit om nog een keer op het knopje te drukken. Vervolgens gaat de vrouw met de buggy weer terug de lift in. Op dat moment gaat de deur dicht valt in het slot waardoor deze niet meer van binnenuit geopend kan worden. Door nog onbekend oorzaak komt op dat moment de lift naar beneden en drukt uiteindelijk de vrouw met de buggy waar het kind nog in zit tegen de grond. De lift stopt uiteindelijk pas op ongeveer 50 centimeter vanaf de grond, vermoedelijk omdat de buggy de lift heeft tegengehouden.

Paniek

Er ontstond natuurlijk grote paniek in de winkel. Door verschillende omstanders en het winkelpersoneel werd met man en macht de deur van de lift verwijderd om moeder en kind uit hun benarde positie te bevrijden.

Moeder en kind maken het naar omstandigheden goed; ze zijn allebei met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Gelukkig bleek het kindje alleen lichte verwondingen te hebben en beide zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Uit voorzorg werd er ook de traumaheli opgeroepen, maar deze is uiteindelijk niet meer ter plaatse gekomen.

De politie bedankt op Facebook alle mensen die geholpen hebben om de vrouw en haar kind te bevrijden. ''Als zij er niet waren geweest had dit wel eens heel anders kunnen aflopen.'' 

Bizar: Vrouw en kind bijna geplet in lift

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):