dinsdag, 28. juni 2016 - 11:27 Update: 28-06-2016 16:09

Brandweeracties uitgebreid met 6 nieuwe regio’s

Landelijke acties brandweer in voorbereiding
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Vanaf dinsdag 28 juni rukt de brandweer in de veiligheidsregio’s Noord- en Oost-Gelderland, Noord-Holland Noord en Twente alleen nog uit bij spoedgevallen. Vanaf woensdag geldt dit ook voor de regio’s Brabant-Noord, Gelderland-Midden en Midden- en West-Brabant.

“Ze sluiten aan bij de andere regio’s die sinds maandag al actievoeren, omdat werkgevers niet bereid zijn tegemoet te komen aan de gestelde eisen voor een fatsoenlijk vroegpensioen”, zegt Bert de Haas, bestuurder FNV Overheid. “Van de 25 veiligheidsregio’s doen er nu 14 mee.”

Gedurende de hele zomer reageren de meeste brandweerkorpsen alleen nog op dringende hulpvragen. De Haas: “Bij brand en levensgevaarlijke situaties rukken ze uit, maar onderhoudsklussen en schoonmaakwerk staan even niet op de agenda. Uiteraard garanderen we dat de veiligheid nooit in het geding komt.”

De overige regio’s die sinds gisteren al in actie zijn, zijn: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Gelderland-Zuid, Flevoland, Limburg-Noord en Kennemerland. Mogelijk volgen er nog meer.  

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: